Se nærmere på de 67 indlæg på årets kvægkongres.
Søs Marie Serup giver sit syn på den aktuelle politiske situation i Danmark. Skarpt, humoristisk og indholdsrigt.
Med sin mangeårige erfaring, bl.a. som rådgiver i Venstre, kommer Søs Marie Serup omkring personer, temaer, styrkeforhold, strategier og et bud på, hvad fremtiden bringer. Det hele krydres med anekdoter og gode eksempler.
Generation Z er landet på bedrifterne, og med dem kommer der nye kompetencer og nye udfordringer. Mathilde Have Nielsen er 23 år og driftsleder hos Niels Holger Nordendahl. En af deres værdier er at tage socialt ansvar. Derfor står Mathilde Have Nielsen til dagligt med både glæderne og udfordringerne ved at arbejde med unge mennesker. Disse erfaringer vil hun dele ud af. Vibeke Fladkjær Nielsen sætter fokus på generationerne på arbejdsmarkedet. Hvordan får vi et godt samarbejde, når vi kommer fra forskellige generationer – og ser helt forskelligt på mange ting?
I en tid, hvor bæredygtighed og miljøansvar bliver stadig vigtigere, er biodiversitet begyndt at blive en mere central del af virksomheders strategi. I dette indlæg bliver vi klogere på, hvordan Arla Foods arbejder med biodiversitet som en integreret del af deres strategi. Og fra en mælkeproducent hører vi eksempler på, hvordan strategien udvikles og implementeres på bedriftsniveau.
Bluetongue ramte landet i 2024 og mere end 900 besætninger er blevet smittet med virussen. Hvad gik forud for udbruddet og hvilke erfaringer har vi gjort os? Det giver Ida Tingman og Erik Rattenborg et indblik i, samtidig med at de giver et bud på hvordan situationen ser ud for bluetongue i 2025.
Gentages #42
Skal vi kvægbrugere selv investere? Der er fart på udviklingen i biogasanlæg i disse år, og følgeforretninger på CO2, grønne brændstoffer og pyrolyse vinder frem. Hvordan skal man som kvægbruger forholde sig til de nye forretningsmuligheder og værdikæder skabt at kvægbrugets biomasser?
Kalvenes sundhed og liv de første 3-4 uger er helt afhængigt af at de får nok antistoffer med råmælken. Men får de nok?
Det kan man måle på kalvene. Terese Jarltoft og Kim Jørgensen fortæller om, hvordan man gør det, og hvordan resultaterne kan bruges til at sikre en bedre sundhed blandt kalvene og til at få mere ud af det genetiske potentiale.
Hør hvordan du kan inddrage den fremtidige forventede økonomiske værdi af dine udsættere i beslutningen om hvilke køer, der skal sendes til slagtning. I DMS bliver det nu muligt at rangere dine køer på deres økonomiske værdi bestemt på baggrund af bl.a. mælkeydelse, sygdomshistorik og drægtighed.