Se nærmere på de 67 indlæg på årets kvægkongres.
Verden ændrer sig hurtigt, både politisk og økonomisk, men hvilke konsekvenser får det for dig? Få indsigt i de vigtigste globale begivenheder og hvad de betyder for os i Danmark. Forstå hvordan ændringerne kan påvirke økonomien for din virksomhed i fremtiden.
Et ejerskifte kan gennemføres på mange forskellige måder – og bør tænkes mere dynamisk, end vi traditionelt har gjort i dansk landbrug. Her kan du høre om muligheder, fordele og ulemper ved forskellige modeller. Du får nye perspektiver på kendte problemstillinger set fra din egen stol med vinkler fra både rådgiver og pengeinstitut. Indlægget henvender sig både til dig, som står overfor at skulle ejerskifte din virksomhed, og til de kommende ejere.
I 2030 introduceres en CO2-afgift i landbruget. Her præsenteres det seneste nye om den grønne trepart og CO2-afgiften, og hvilke konsekvenser dette kan få for din virksomhed.
Hvor galt kan det gå? Da flere besætninger i det sydlige USA pludseligt oplevede syge køer og faldende mælkeydelse, havde ingen tænkt, at det kunne være fugleinfluenza. Nu er sygdommen spredt til kvægbesætninger i hele USA. Bliv klogere på forløbet og hvorfor det spredte sig så meget. Hør om hvad danske landmænd kan lære af erfaringerne fra USA og hvordan vi sikrer et beredskab, der gør, at vi ikke står i en lignende situation, når en ny uventet sygdom rammer.
Den udledningsbaserede kvælstofregulering, der træder i kraft i 2027, gør afgrødevalget til et virkemiddel. Samtidigt vil kravene til reduktion af udledningen af kvælstof blive øget i visse områder. Dyrkning af græs kan være effektivt til at holde på kvælstof fra marker med risiko for udvaskning. Men hvad betyder et øget græsareal for sædskiftet, foderplanen, miljø, klima og økonomi?
Frafaldet af dyr er højt. I mange besætninger afgår over 20% af de nyfødte kvier, før de når til egen kælvning. Men hvor er frafaldet størst, og hvordan kan det nedbringes? Ruth Davis Kring sætter fokus på, hvordan du kan holde øje med frafaldet i din besætning. Vi viser også, hvad du kan forvente økonomisk ved at reducere frafaldet, og hvad du kan gøre for at nedbringe det.
Daglige nøgletal som f.eks. foderomkostninger pr kg EKM kan bruges som et godt styringsværktøj i produktionen, også i forhold til dit budget. Det er nemt tilgængeligt og kræver ikke meget arbejde at holde opdateret løbende. Mads Ebdrup Mortensen og Henrik Henneberg har begge praktisk erfaring fra større mælkeproducerende ejendomme, og de giver deres bud på, hvordan du kan få øget afkast ved have fokus på de daglige nøgletal.