Præsentationer fra Kvægkongres 2025

Siden opdateres løbende.

Mandag d. 24/2-2025

00. Hovedtaler: Den grønne trepart i arbejdstøjet (ingen præsentation)

Jacob Spangsberg, bestyrelsesmedlem, Landbrug & Fødevarer Sektor for Kvæg, lokal trepart for Ringkøbing Fjord
Stine Bundgaard, erhvervspolitisk chef, SAGRO, lokal trepart for Vadehavet
Flemming Kofoed, Danmarks Naturfredningsforening, lokal trepart for Nissum Fjord
Anders Bøge, Skive kommune, lokal trepart for Limfjorden

 

1. Den politiske situation lige nu

Søs Marie Serup, Politisk kommentator

 

2. Hvordan skal den unge generation ledes?
Mathilde Have Nielsen, Driftsleder, Nordendahl
Vibeke Fladkjær Nielsen, Kvægrådgiver, Fjordland

 

3. Kvæget som en del af biodiversitetsdagsordenen

Torben Kjærsgaard Sønderby, Mælkeproducent, Klink
Ejnar Schultz, Vice President, Arla Foods

 

4. Update på bluetongue

Ida Tingman Møller, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer Sektor for Kvæg
Erik Rattenborg, Specialkonsulent, SEGES Innovation

 

5. Biogas og alle følgeforretningerne på kvægbrugets biomasser

Anders Andersen, Afdelingschef Udvikling og energi, Spiras
Heinrich F. Lüllau, Energi- og projektrådgiver, Spiras

 

6. Får kalvene nok antistoffer fra råmælken?
Jim Jørgensen, Mælkeproducent, Sønderjylland
Camilla Geven, Konsulent, SEGES Innovation

 

7. Sæt pris på din udsætter

Bodil Højlund Nielsen, Konsulent, SimHerd
Lars Arne Hjort Nielsen, Specialkonsulent, SEGES Innovation

 

8. Verdensøkonomien og betydningen for dig (ingen præsentation)
Henrik Drusebjerg, Head of Nordic Investment Strategy, Quintet Danmark

 

9. Ejerskifte i fremtidens landbrug
Peter Jørgensen, Landbrugschef, Sparekassen Sjælland Fyn
Jacob Olesen, Partner, Boje & Ladekjær

 

10. Hvad kommer CO2-afgiften til at betyde for dig?

Martin Kristian Brauer, Direktør for Samfundsøkonomi og Erhverv, Landbrug og Fødevarer

 

11. Når en uventet sygdom rammer
Lars E. Larsen, Professor, Københavns Universitet

 

12. Reducér kvælstofudledningen med græs

Uffe Jørgensen, Professor, Aarhus Universitet
Søren Kolind Hvid, Chefkonsulent, SEGES Innovation

 

13. Reducér frafaldet af dyr fra nyfødt kviekalv til ko og øg din bundlinje
Ruth Davis Kring, Konsulent, SimHerd 

 

14. Daglige produktionsnøgletal som styringsværktøj  (ingen præsentation)
Mads Ebdrup Mortensen, Virksomhedsrådgiver, SAGRO  
Henrik Henneberg, Virksomhedsrådgiver, SAGRO 

 

15. Udviklingen på mælkemarkedet
Thomas Carstensen, Senior Vice President, Arla Foods

 

16. Få et godt samarbejde med Pyt-Preben
Rikke Østergaard, Erhvervssociolog, foredragsholder og forfatter

 

17. Dyrevelfærd i Europa og Danmark
Asger Christensen, Medlem af Europa-Parlamentet, Venstre (ingen præsentation)
Trine Vig, Fødevare- og Veterinærpolitisk chef, Landbrug & Fødevarer

 

18. Nu stiger ansvaret for smittebeskyttelse på kvægbedrifter 

Joey Ellis-Iversen, Dyrlæge, Fødevarestyrelsen 
Camilla Solgaard, Kvægdyrlæge, LVK

 

19. Fodring med Bovaer

Ida Storm, Sektordirektør, Landbrug & Fødevarer Sektor for Kvæg
Nicolaj Ingemann Nielsen, Chefkonsulent, SEGES Innovation (ingen præsentation)

 

20. Værdibaseret afregning af spædekalve

Ruth Davis Kring, Konsulent, SimHerd 

 

21. Årsmøde i Dansk Kødkvæg (ingen præsentation)
Per Lynge Laursen, Formand, Dansk Kødkvæg
Søren Søndergaard, Formand, Landbrug & Fødevarer

 

22. Udviklingen på okse- og kalvekødsmarkedet

Finn Klostermann, CEO, Danish Crown Beef

 

23. Forstå generation Z: Tips til kommunikation og samarbejde
Birthe Kamstrup, Team Lead & Insight Specialist, CompanYoung

 

24. De danske forbrugere – hvad vil de have?

Nina Preus, Forbrugersociolog, Landbrug & Fødevarer

 

25. Udvikling, tilpasning og optimering!

Martin Vesti Sehested, Mælkeproducent, Kærmose

 

26. Køer på kamera og krybestrøm

Anne-Mette Søndergaard, Projektleder, Viking SmartFarming
Lars Wagner, Autoriseret elinstallatør, KK Partner

 

27. Fra ko-bøvser til metan avlsværdi

Helen Hiam Schneider
Postdoc, Aarhus Universitet
Rasmus Bak Stephansen
Postdoc, Aarhus Universitet

 

28. Lungescanning – et nyt værktøj til kalvenes sundhed
Henrik Læssøe Martin, Specialkonsulent, SEGES Innovation

 

29. Årsmøde i Dansk Kødkvæg, fortsat

Per Lynge Laursen, Formand, Dansk Kødkvæg

 

30. Digitalt forsvar: Sådan beskytter du din bedrift 

Michael Brødsted, IT Security & Compliance Manager, SEGES Innovation 

31. Hvordan undgår du ulykker på din ejendom? 

Søren Sloth, Arbejdsmiljørådgiver, Agillix

32. Kød og mælk – hemmelighederne bag vores favoritter

Puk Maia Holm-Søndergaard, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer
Merete Myrup, Ernæringschef, Landbrug & Fødevarer

33. Holstein breeding with innovative and visionary goals

Dave Eastman, Ontario, Canada

34. Hvordan sælger vi den gode historie?

Steffen Andersen, Formand, Verdens Bedste Fødevarer

35. Jagten på den hverdag vi drømmer om

Lin Poulsen, Mælkeproducent, Ågården
Thomas Poulsen, Mælkeproducent, Ågården

36. Mund- og klovesyge: Hvad betyder det for Danmark?

Jens Munk Ebbesen, Veterinærdirektør, Landbrug & Fødevarer

37. Smittebeskyttelse mod bluetongue og fremtidens afgræsningsmuligheder

Ida Tingman Møller, Chefkonsulent, Landbrug & Fødevarer for Sektor for Kvæg
Anders Fogh, Afdelingsleder, SEGES Innovation

Tirsdag d. 25/2-2025

38. Er avl en del af fremtidens klimavirkemidler?

Rasmus Bak Stephansen, Postdoc, Aarhus Universitet

 

39. Methane emission from grazing dairy cattle (no presentation)
Dana Olijhoek, Assistant Professor, Aarhus University
Nicolaj Ingemann Nielsen, Senior Specialist, SEGES Innovation

 

40. Sæt klovsundheden i system og få succes

Anne Mette Danscher, Dyrlæge, Viking Danmark
Peter Raundal, Teamleder, SEGES Innovation

 

41. Indretning og smittebeskyttelse i kælvningsafdelingen

Anja Juul Freudendal, Chefkonsulent, SEGES Innovation
Malene Budde, Kvægfagdyrlæge, SEGES Innovation

 

42. Sociale medier som bro mellem land og by

Bianca Eisenhart, Faglært landmand, Pedersminde @Biancakvaegklapper på TikTok
Helena Møller, Chef for Digital Kommunikation & Sociale Medier, Landbrug & Fødevarer

 

43. Does the calf get enough antibodies from colostrum?

Kim Jørgensen, Dairy Farmer, Toftelundgaard 
Camilla Geven, Consultant, SEGES Innovation

 

44. Vores vej ind i erhvervet (ingen præsentation)

Rasmus Steffensen, Mælkeproducent, Frederiksdal
Ole Leonhardt, Mælkeproducent, Leonhardt Landbrug
Emil Bruun, Mælkeproducent, Solhøj

 

45. Sæt mål og opnå point

Rene Cornelissen, Mælkeproducent, Bølkhøj (ingen præsentation)
Anna-Sofie Bunch Kjærsgaard, Regional Manager, Arla Foods

 

46. Midtlaktations-mælkefeber

Niels Bastian Kristensen
Lektor, Aarhus Universitet

 

47. B-streptokokker – hvilken betydning har de og hvordan sanerer jeg?

Line Svennesen, Adjunkt, Københavns Universitet
Michael Farre, Chefkonsulent, SEGES Innovation

 

48. 80 % hjemmeavlet foder i rationen til de malkende køer 

Torben Due Mikkelsen, Mælkeproducent, Østerviggård 
Anders Stensgaard, Investor, Stensgaard Landbrug 
Bruno Lyskjær Due, Virksomhedsrådgiver, SAGRO 

 

49. Spot the early signs of illness and save cows  

Torben W. Bennedsgaard, Dyrlæge, Bovicura A/S

 

50. Står du med en kostald, der ikke kan opstalde køer efter 2034?

Camilla Brunsgaard Fugmann, Bæredygtighedschef, BK-Nord
Helge Kromann, Specialkonsulent, SEGES Innovation

 

51. Metanreducerende fodring: Fedt og SilvAir 

Christian Friis Børsting, Seniorrådgiver, Aarhus Universitet
Nicolaj Ingemann Nielsen, Chefkonsulent, SEGES Innovation (ingen præsentation)

 

52. Giver goldbehandling falsk tryghed?

Lærke Boye Astrup, Chefforsker, SEGES Innovation

 

53. Mycoplasma – frygtet sygdom går under radaren

Erik Rattenborg, Specialkonsulent, SEGES Innovation
Henrik Læssøe Martin, Specialkonsulent, SEGES Innovation

 

54. Høst og kvalitet af græsmarksarter

Nikolaj Peder Hansen, Postdoc, Aarhus Universitet
Torben Spanggaard Frandsen, Chefkonsulent, SEGES Innovation

 

55. Enhancing biosecurity on your farm: practical steps for impact

Betina B. Tvistholm, Veterinary Cattle specialist, SEGES Innovation
Malene Budde, Veterinary Cattle specialist, SEGES Innovation

 

56. Brug af kovægte i det daglige management

Søren Nørtoft Olesen, Chief Home Market and Marketing Officer, VikingGenetics
Thomas Andersen, Specialkonsulent, SEGES Innovation

 

57. Fodring med Bovaer

Ida Storm, Sektordirektør, Landbrug & Fødevarer Sektor for Kvæg
Nicolaj Ingemann Nielsen, Chefkonsulent, SEGES Innovation

 

58. Sådan sikrer du den gode yversundhed i goldperioden

Danni Andreas Møller, Driftsleder, Kirstinesminde
Michael Lyrhøj Mortensen, Mælkekvalitetsrådgiver, SEGES Innovation

 

59. Salmonella Dublin – erfaringer fra stalden (ingen præsentation)

Jesper Arnth Stampe, mælkeproducent, Vittarpgård
Claus Fenger, mælkeproducent, Vejlskovgaard
Erling Bonde, mælkeproducent, St. Gåsdal

 

60. Fodring med roer

Louise Foged Kornfelt, Afdelingschef Kvæg, Velas
Emma Marie Vallentin Hvas, Postdoc, Aarhus Universitet

 

61. How to prevent accidents on your property

Søren Sloth, Advisor, Agillix

 

62. Kunstig intelligens på staldgangen

Lars Arne Hjort Nielsen, Specialkonsulent, SEGES Innovation
Thomas Andersen, Specialkonsulent, SEGES Innovation

 

63. Bæredygtig majsdyrkning

Martin Mikkelsen, Chefkonsulent, SEGES Innovation
Torkild Birkmose, Chefkonsulent, SEGES Innovation

 

64. Får du nok ud af arbejdet med problemkøerne?

Maja Albrechtsen, Dyrlæge, Ceva Animal Health A/S – Denmark.

 

65. Ny viden inden for sundhed

Malene Budde, Kvægfagdyrlæge, SEGES Innovation
Lærke Boye Astrup, Chefkonsulent, SEGES Innovation
Betina B. Tvistholm, Kvægfagdyrlæge, SEGES Innovation

 

66. Samarbejde på tværs af generationer

Vibeke Fladkjær Nielsen, Kvægrådgiver, Fjordland

 

67. How to achieve success with claw health by using a systematic approach

Anne Mette Danscher, Veterinarian, Viking Danmark
Peter Raundal, Team Leader, SEGES Innovation