44. Vores vej ind i erhvervet

Mød tre unge mælkeproducenter, og hør deres inspirerende og unikke veje ind i branchen. Rasmus Steffensen købte sin ejendom i fri handel. Han har tidligere været medarbejder på ejendommen. Ole Leonhardt har lavet et generationsskifte med sine forældre, og er nu eneejer af Leonhardt landbrug. Emil Bruun ejer køerne, og lejer ejendommen Solhøj.

Rasmus Steffensen
Mælkeproducent, Frederiksdal
Ole Leonhardt
Mælkeproducent, Leonhardt Landbrug
Emil Bruun
Mælkeproducent, Solhøj

45. Sæt mål og opnå point

I denne session præsenterer Arla Foods pointudviklingen gennem de seneste år i deres FarmAhead tillægsmodel. Bliv klogere på, indenfor hvilke områder mælkeproducenterne har flyttet sig mest. Fra en mælkeproducent hører vi eksempler på, hvordan man kan arbejde med at flytte sig på point, og hvad fremtidsplanerne er på bedriften.

Rene Cornelissen
Mælkeproducent, Bølkhøj
Anna-Sofie Bunch Kjærsgaard
Regional Manager, Arla Foods

46. Midtlaktations-mælkefeber

Midtlaktations-mælkefeber, også kaldet atypisk mælkefeber, rammer ofte pludseligt og helt uventet. De ramte køer har generelt ikke vist symptomer, før de falder og ikke er i stand til at rejse sig igen. Her præsenterer Niels Bastian Kristensen undersøgelser, forsøg og planer for et kommende projekt til belysning af risikofaktorer og mulige løsninger. Lærebogen om midtlaktations-mælkefeber er ikke skrevet endnu og indlægget her serverer ikke en endelig løsning. Men forhåbentlig gives opskriften på, at vi ved kombination af observationer fra praksis og forskning, kan finde frem til den eller de løsninger vi mangler.

Niels Bastian Kristensen
Lektor, Aarhus Universitet

47. B-streptokokker – hvilken betydning har de og hvordan sanerer jeg?

Kender du alt til B-streptokokker? Det er nødvendigt for at kunne håndtere dem bedst muligt, uanset om man vil sanere eller forsøge at holde dem under kontrol. Antallet af smittede besætninger stiger hele tiden, men der er stor forskel på om man vurderer at smitten er et problem, eller det ikke giver anledning til problemer. Kom derfor og få inspiration til, hvad du kan gøre i din besætning – om du vil sanere eller afventer udviklingen.

Line Svennesen
Adjunkt, Københavns Universitet
Michael Farre
Chefkonsulent, SEGES Innovation

48. 80 % hjemmeavlet foder i rationen til de malkende køer 

Der kan være mange fordele ved en høj grad af selvforsyning. Hør om overvejelser og erfaringer på Østerviggård, som er selvforsynende i stivelse og har en høj grad af selvforsyning i protein. Det betyder et sædskifte med stor græsandel og lupiner. 

Torben Due Mikkelsen
Mælkeproducent, Østerviggård 
Anders Stensgaard
Investor, Stensgaard Landbrug 
Bruno Lyskjær Due
Virksomhedsrådgiver, SAGRO 

49. Spot the early signs of illness and save cows  

A high-yielding dairy cow requires good daily supervision and management. Early stages of illness can quickly develop into serious illness if the cow is detected too late, prolonging the illness and reducing the chances of recovery. NN shows you how to spot the minor signs of early illness and shows how to handle the cow correctly. This improves the chances of recovery, allows the cow to return to production and ensures its welfare. 

Torben W. Bennedsgaard
Dyrlæge, Bovicura A/S